Deelnemers

Bekijk hieronder welke bedrijven en organisatie hun deuren openstellen tijdens Open Haven Moerdijk.

A2B-online

A2B-online verscheept dagelijks huishoudelijke artikelen, dranken, levensmiddelen en allerlei andere producten in containers van Moerdijk naar het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf vaart maar liefst 19 keer per week naar verschillende havens in Engeland.

Activiteit

Samen met de containerterminal van CCT laat A2B-online je ervaren hoe het is om heftruck te rijden of hoe het werk van een kraanmachinist in de haven eruit ziet. Het containerschip Future van A2B ligt in de haven tijdens de open dag. Kom kijken hoe dit containerschip gelost en geladen wordt met volle containers met bestemming het Verenigd Koninkrijk.

Schrijf je in!

APP

Deskundigen op gebied van ontstekers en gasgeneratoren

APP ontwikkelt en produceert ontstekingssystemen voor ruimte-lanceerbedrijven. Die draagraketten zijn van onschatbare waarde, zowel voor de wetenschap als voor ons dagelijks leven. Navigatie, weersvoorspellingen, telecom en rampenbestrijding kunnen nauwelijks worden uitgevoerd zonder satellieten. Raketten brengen satellieten naar hun bestemming: in een baan rond de aarde.

Vanaf het begin heeft APP de ruimtevaarttechnologie overgedragen aan andere industrieën. Meer dan ooit investeert het bedrijf in de ontwikkeling van nieuwe producten met behulp van haar kennis en ervaring in de ruimte. Bijvoorbeeld: een snelle gasgenerator om stofexplosies of toepassingen te voorkomen om vuur te doven in plaats van te ontsteken.

Activiteiten

Bezoek APP op het bedrijvenplein bij Ritchie Bros. Medewerkers van dit unieke bedrijf vertellen je alles over hun activiteiten in de ruimtevaarttechnologie!

Schrijf je in!

Ardagh Group

Ardagh Group is een marktleider in metalen en glazen verpakkingen en produceert verpakkingen voor veel bekende wereldmerken in de levensmiddelen- en drankensector en daarnaast in de sector consumentenproducten. Ardagh Group beschikt over 110 fabrieken in 22 landen, heeft wereldwijd circa 23.000 mensen in dienst.  Ardagh Moerdijk bestaat sinds 1997 en op deze locatie worden glazen verpakkingen gemaakt voor de bierindustrie. Miljoenen flessen per dag worden er geproduceerd door in totaal 175 mensen die werkzaam zijn in deze fabriek. Glas is een duurzame verpakking en heeft het hoogste recyclingpercentage van alle verpakkingsmaterialen.
Ardagh heeft het totale proces van grondstoffen tot eindproduct grotendeels geautomatiseerd. Er wordt continu geïnvesteerd in verbetering van de uiterst complexe, technologisch zeer geavanceerde installaties. Maar zeker zo belangrijk is dat er bij Ardagh ook voortdurend geïnvesteerd wordt in mensen. Ardagh draagt continue zorg voor opleiding en training, zodat de laatste technologische ontwikkelingen op de voet kunnen worden gevolgd. Bij Ardagh vinden we dat je alleen met mensen je doelstellingen kunt realiseren. Gebouwen, machines, automatisering, hoe geavanceerd ook, zijn zonder goede mensen niet productief. Daarom staan de volgende 3 kernwaarden hoog in het vaandel: Samenwerken, Vertrouwen & Uitblinken.

Activiteit

Kom naar de fabriek van Ardagh en maak kennis met de wereld van glazen verpakkingen. Medewerkers van Ardagh vertellen u alles over het produceren van bierflesjes, u krijgt uitleg over de materialen en een rondleiding in de fabriek!

 

 

Let op:

 • Minimum leeftijd: 12 jaar, kinderen onder begeleiding van een volwassene.
 • Voor deelname aan de rondleiding is legitimatie noodzakelijk.
 • Wanneer je je legitimatiegegevens al hebt ingevuld, is dat hier niet meer nodig.
 • Legitimatie dient bij de start van de rondleiding getoond te worden.
 • De starttijd is de vertrektijd van de bus bij Ritchie Bros!

Schrijf je in!

Brandweer

Brandweer Midden- en West-Brabant houdt zich bezig met het voorkomen en bestrijden van brand, het redden van mens en dier en het verlenen van hulp bij ongelukken. De brandweer heeft, verdeeld over de regio, 69 brandweerkazernes waarvan er zes permanent bezet zijn. Een daarvan is post Moerdijk Haven. Deze bestaat sinds 2013. Met in totaal 30 personen in 3 ploegen met 3 voertuigen staat de brandweer 24 uur per dag, 7 dagen in de week het gehele jaar door gereed voor het haven- en industrieterrein Moerdijk. Om hulp te bieden bij ‘gewone’ branden en ook bij ongevallen met gevaarlijke stoffen en hulpverlening. Tevens is de post Moerdijk Haven gespecialiseerd in industriële brandbestrijding en scheepsbrandbestrijding.

Activiteit

Graag heet de brandweer je welkom tijdens de Open Dag bij post Moerdijk Haven aan de Plaza 21. Naast handige tips over het voorkomen van incidenten, demonstreert de brandweer diverse grote blusvoertuigen die speciaal voor het zeehaven- en industrieterrein Moerdijk paraat staan. Denk aan een hoogwerker, industriële tankautospuit en schuimblusvoertuig. Verder ziet u hoe de brandweer samenwerkt met de Regionale Ambulance Voorziening, politie en douane. Zij verzorgen samen diverse demonstraties.

Schrijf je in!

CCT en MCT

Combined Cargo Terminals (CCT) biedt op zijn containerterminal uitgebreide faciliteiten voor overslag en opslag van containers, breakbulk en stukgoed, en dat alles 24 uur per dag. Het complex van CCT omvat een kustvaartterminal en een binnenvaartterminal ineen.

Activiteit

Altijd al heftruckchauffeur of kraanmachinist in de haven willen worden? Pak dan nu je kans! CCT en A2B-online laten je ervaren hoe het is om in een heftruck te rijden of in de kraan te klimmen. Ben je niet zo’n waaghals, laat je dan rondrijden over het terrein en zie hoe containers geladen en gelost worden.

Schrijf je in!

CNC Grondstoffen

Van afval een waardevolle grondstof maken. Jaarlijks verwerkt CNC Grondstoffen meer dan 600.000 ton reststromen in de vorm van paardenmest, kippenmest, gips en stro tot hoogwaardig substraat voor de teelt van champignons. Daarmee leveren we met onze activiteiten een bijdrage aan een duurzame samenleving, waarin afval nuttig wordt hergebruikt.
CNC Grondstoffen is een van Europa’s grootste leveranciers van teeltgrondstoffen voor champignons. Door kennis, betrokkenheid en continu verbeteren, bieden wij kwalitatief hoogwaardige voedingsbodems en diensten voor paddenstoelentelers. Wij verkopen teeltgrondstoffen in 26 landen, voornamelijk binnen Europa.
De CNC-bedrijven bieden werkgelegenheid aan circa 460 medewerkers. Wij hebben in Nederland vestigingen in Milsbeek, Moerdijk, Ammerzoden en Hedel. In Gościejewo (Polen) worden teeltgrondstoffen geproduceerd door ons dochterbedrijf Holpol-Compost.
In Moerdijk produceren wij doorgroeide compost, waarop onze klanten champignons telen. Om omgevingsvriendelijk te composteren en het milieu te beschermen, maken wij gebruik van ammoniakwassers en biobedden.

Activiteit

CNC heet u van harte welkom in de wereld van de champignon. U kunt deelnemen aan een rondleiding waarin we laten zien hoe CNC Grondstoffen op milieubewuste wijze hoogwaardige voedingsbodems voor de champignonteelt maakt.

Schrijf je in!

Douane Breda

Als poort van Europa gaan dagelijks miljoenen tonnen aan goederen Nederland in en uit: over land, zee en door de lucht. De Nederlandse Douane houdt 24/7 toezicht op al dit grensoverschrijdende goederenverkeer. Ook in Moerdijk heeft de douane een kantoor.

Activiteit

De douane controleert de in-, uit- en doorvoer van goederen aan de buitengrenzen van de Europese Unie. We doen dat bijvoorbeeld in de haven van Moerdijk, die als Europese buitengrens is aangewezen. Hiervoor gebruiken we diverse middelen die we op deze dag laten zien aan de bezoekers. Ook zijn er voorbeelden te bekijken van in beslag genomen voorwerpen als resultaat van deze controles.
De douane is tijdens de Open Havendag aanwezig bij de brandweerkazerne aan de Plaza. Je treft hier onder meer de volgende apparaten en activiteiten:

 • een mobiele containerscan
 • een kleine scanvan, waar bezoekers hun tas kunnen laten scannen en zelf op zoek kunnen gaan naar smokkelwaar.
 • surveillancevoertuig
 • voorbeelden van in beslag genomen voorwerpen
 • en natuurlijk de spannende verhalen die erbij horen...

Schrijf je in!

DSV

Kom je eigen goodie bag picken bij DSV!
Kom kennismaken met onze alledaagse routine orderpicken. Pick je eigen goodie bag en krijg een indruk wat wij voor onze klanten doen.
Een 3-jarige op een heftruck zien rijden?!
Op ons parcours kunnen de kinderen met een “echte” heftruck rijden en hun heftruckcertificaat behalen.
De toekomst van logistiek met 3D printing.
Benieuwd wat 3D printing in de logistieke sector kan doen? Kom kijken bij DSV!
   Ben jij onze nieuwe collega?
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Informeer naar de mogelijkheden bij DSV. Voor onze vacatures surft u naar: http://werkenbij.nl.dsv.com/

Let op: 

 • Voor een bezoek aan DSV is een geldig legitimatiebewijs noodzakelijk. Op vertoon van uw legitimatie krijgt u toegang tot het terrein van DSV.
 • De starttijd is de vertrektijd van de bus bij Ritchie Bros!

​Schrijf je in!

Gemeente Moerdijk

Hemelsbreed van Zevenbergschen Hoek tot Willemstad bijna 25 kilometer. Moerdijk is qua oppervlakte de een na grootste gemeente van Noord-Brabant. In die gemeente ligt het haven- en industrieterrein Moerdijk, dat direct en indirect werkgelegenheid biedt aan zo’n 18.000 mensen.

Activiteit

Bezoek de gemeente Moerdijk bij de brandweer aan de Plaza.

Schrijf je in!

Havenbedrijf Moerdijk

Het Havenbedrijf Moerdijk werkt actief en met oog voor omgeving en natuur aan de ontwikkeling van het haven en industrieterrein Moerdijk. Het havenbedrijf organiseert het proces van ontwikkeling, ontwerp,aanleg, uitgifte, exploitatie, beheer en uitbreiding van de vierde zeehaven van Nederland.

Activiteit
Ben je benieuwd naar actuele ontwikkelingen op het haven- en industrieterrein? Of naar interessante projecten waar het havenbedrijf aan werkt? Breng een bezoek aan ons kantoor aan de Plaza 3

Schrijf je in!

Kolb Moerdijk

Toen je vanochtend onder de douche gestaan hebt en daarna schone kleren hebt aangetrokken ben je al in contact geweest met producten van KLK Kolb. De producten die bij Kolb Moerdijk geproduceerd worden zijn surfactants, oppervlakte actieve stoffen, die gebruikt worden in de productie van wasmiddelen, shampoos maar ook voor medicijnen of de productie van papier.

Kolb Moerdijk is de grootste alkoxylerings-productielocatie in Europa. De locatie beschikt over zeer moderne reactoren die geschikt zijn voor grote productievolumes. Er wordt energiezuinig geproduceerd, doordat de reactiewarmte gebruikt wordt voor het opwarmen van de grondstoffen voor de volgende batch. Grote productievolumes vragen om een efficiënte logistiek en Kolb Moerdijk is ideaal gelegen. KLK Kolb maakt gebruik van de verschillende mogelijkheden over water, rails en de weg en heeft de afgelopen jaren hierin flink geïnvesteerd.

Kolb Moerdijk is onderdeel van KLK Kolb, het hoofdkantoor is gevestigd in Hedingen, Zwitserland. KLK Kolb is onderdeel van de wereldwijde KLK OLEO Groep. Wij hebben op dit moment drie productiefaciliteiten in het hart van Europa (Hedingen/CH, Moerdijk/NL en Delden/NL).

Wil je meer weten over ons bedrijf? Bezoek ons dan op het bedrijvenplein bij Ritchie Bros!

Schrijf je in!

Logistiek Vooruit!

Nederland is een grote, internationale speler op het gebied van handel en daarmee ook van transport en logistiek. Nu de economie aantrekt, bloeit de logistieke sector op en neemt de vraag naar personeel hard toe. Begin 2017 werkten er 140.000 mensen in de logistieke sector, maar dat aantal moet flink omhoog om aan de enorme vraag te kunnen blijven voldoen.

Met de uitverkiezing van West-Brabant als Logistieke Hotspot 2018 (voor de 5e keer!) zien overheid, ondernemers en onderwijs zich meer dan ooit genoodzaakt om de handen ineen te slaan. Eén van de doelstellingen is om jongeren te laten zien hoe boeiend en veelzijdig het werken in transport en logistiek kan zijn.

Tijdens de Open Haven Moerdijk zullen het RIF, ROC West-Brabant (www.rocwb.nl) en Connected West-Brabant (www.connected-westbrabant.nl) aanwezig zijn om de sector Transport & Logistiek onder de aandacht te brengen.

Activiteit
Iedereen is van harte welkom om met eigen ogen te zien welke weg bijvoorbeeld een aardappel aflegt voordat je als consument een frietje met kunt bestellen. Of welke obstakels een fles wijn vanuit Frankrijk naar Nederland allemaal moet overwinnen. Om deze trajecten in goede banen te leiden zijn er specialisten nodig op elk gebied en elk niveau, zoals: vervoer, douane, gasmeten, customer service, management, sales, administratief, financieel, et cetera. 
We nodigen vooral ook jongeren uit die enige ambitie in die richting hebben om deze dag langs te komen. Zij kunnen in gesprek met medewerkers en studenten om erachter te komen of misschien hier hun toekomst ligt. Want een ding is zeker, West-Brabant wil met haar logistiek vooruit!

Schrijf je in!

LyondellBasell

LyondellBasell is één van ‘s werelds grootste ondernemingen die kunststoffen en chemicaliën produceren en raffineren. LyondellBasell maakt materialen en producten die essentieel zijn voor het vinden van oplossingen voor nieuwe uitdagingen. We verbeteren bijvoorbeeld de voedselveiligheid met lichte en flexibele verpakkingen, we zorgen dat watervoorzieningen goed worden gezuiverd via sterkere en flexibeler leidingen, en we verbeteren de veiligheid, het comfort en de brandstofefficiëntie van vele auto's en trucks op de weg.

Open Haven Moerdijk valt dit jaar samen met de Dag van de Chemie op 6 oktober. Onze locatie in Moerdijk zal haar deuren openen voor onze buren en andere belangstellenden. Chemie is overal! Tijdens deze dag laten we graag zien wat chemie voor een ieder doet en hoe we zorgen voor een veilige en schone omgeving. Jong en oud kunnen zelf proefjes doen, een tour maken door onze fabriek en leren wat er allemaal komt kijken bij veilig werken.

Voorwaarden/restricties:

Toegang voor kinderen tot 12 jaar is uitsluitend toegestaan onder begeleiding van een volwassene.  I.v.m. veiligheidsvoorschriften is tevens iedereen verplicht een geldig legitimatiebewijs te tonen. Het is daarnaast niet toegestaan om met grote tassen, buggy’s of huisdieren ons terrein te betreden. Tijdens deze dag zullen foto’s worden gemaakt voor publicatiedoeleinden. Door inschrijving voor een bezoek aan onze locatie geeft u toestemming om foto’s waarop u staat afgebeeld daarvoor te gebruiken.

Let op:

 • Voor toegang tot het terrein van LyondellBasell is legitimatie noodzakelijk.
 • Wanneer je je legitimatiegegevens al hebt ingevuld, is dat hier niet meer nodig.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar moeten altijd onder begeleiding van een volwassene zijn.
 • Geldige legitimatie dient bij de registratiebalie getoond te worden.

​Schrijf je in!

M.J. van Riel

M.J. van Riel B.V. “Moving Industries Forward”

Industrieën en sectoren vooruit helpen; dat is het allerbelangrijkste motto van M.J. van Riel. Een doel dat het bedrijf - al sinds de oprichting in 1946 - dagelijks scherp houdt, is om de klanten te voorzien van de meest toonaangevende oplossingen op het gebied van het horizontaal en verticaal transport, nationaal en internationaal. Een doel waar zij echt trots op zijn, omdat zij hier niet alleen invulling aan weten te geven met de beste materialen, maar vooral ook met de flexibiliteit, het vakmanschap en het enthousiasme van al haar medewerkers. 

Activiteit

M.J. van Riel nodigt u uit om het nieuwe bedrijfspand te komen bekijken en kennis te maken met de wereld van industriële verplaatsingen, exceptioneel transport, hijsen & heffen, projectmanagement en engineering. U vindt het bedrijf aan de Plaza.

Schrijf je in!

OMWB

De Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant werkt voor overheden, bedrijven en bewoners aan een leefbare en duurzame regio. 
Ze maken omgevingsvergunningen voor de deelactiviteit milieu en controleren of bedrijven zich aan de regels houden. Daarnaast overleggen ze met bedrijven over milieuzorg. De omgevingsdienst is een gemeenschappelijke ambtelijke dienst van 27 gemeenten in Midden- en West-Brabant en de provincie.

Activiteit

Je kunt de Omgevingsdienst bezoeken bij de Brandweer op de Plaza 21. De OMWB is met twee meetwagens aanwezig. Benieuwd naar de werkwijze van de Omgevingsdienst en hun meetapparatuur? Medewerkers staan klaar om u er alles over te vertellen!

Schrijf je in!

Politie Zeeland-West Brabant

Op het haven- en industrieterrein Moerdijk is een speciaal politiehaventeam actief. 

Activiteit

Het politiehaventeam komt u tegen bij de brandweer. Daar vertellen de agenten u alles over hun werk op het haven- en industrieterrein.

Schrijf je in!

Regionale Ambulancevoorziening (RAV)

De Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Brabant-Midden-West-Noord levert hoogwaardige acute en niet-acute ambulancezorg voor 1,8 miljoen inwoners van 43 gemeenten in haar verzorgingsgebied. Met 2 meldkamers ambulancezorg, circa 600 medewerkers en meer dan 140.000 ambulanceritten per jaar behoort onze RAV tot de grootste van Nederland.

Helpen is de basis van ons handelen. De patiënt staat bij ons altijd centraal. Passie is de manier waarop wij dit uitstralen. Juist daardoor maken we het verschil. Ambulancezorg voeren we op een kwalitatief hoogwaardige en veilige wijze uit. Dat is ons vak! Wij zijn een betrouwbare, respectvolle samenwerkingspartner en zijn transparant over ons bedrijf en resultaten.

Activiteit

Samen met de brandweer, douane en politie geeft RAV diverse demonstraties. Kom naar de brandweerkazerne om deze demonstraties mee te maken!

Schrijf je in!

Restaurant Passant

Restaurant Passant opent de deuren van haar gloednieuwe restaurant. In de zomer heeft de culinaire verrassing van het haven - en industrieterrein Moerdijk een complete metamorfose ondergaan. En u kunt zelf het resultaat gaan bekijken!

Activiteit
Heeft u na het bezoek aan de deelnemende bedrijven aan de Plaza trek gekregen? Breng een bezoek aan het gezelligste restaurant van Moerdijk.

Schrijf je in!

Ritchie Bros. Auctioneers

Ritchie Bros. Auctioneers is ‘s werelds grootste industriële veilinghuis. Zo’n vier keer per jaar veilt het bedrijf in Moerdijk gebruikte en ongebruikte bouwmachines, trucks, tractoren, hoogwerkers, generatoren en vele andere voertuigen en items.

Activiteit

Op een veiling bij Ritchie Bros komen duizenden mensen vanuit heel de wereld af. Hoe zo’n veiling in zijn werk gaat? Hoor en zie het bij de ontvangstlocatie van de open dag!

Schrijf je in!

Rondvaart

DE RONDVAART IS VOLGEBOEKT

Bewonder de vierde zeehaven van Nederland vanaf het water! Vaar onder begeleiding van een professionele gids door de haven waar per jaar zo'n 2.000 zeeschepen en 13.000 binnenvaartschepen aanmeren. Een unieke ervaring.

Shell Moerdijk

Shell Moerdijk is al sinds 1968 een belangrijke speler in de petrochemische industrie. Ons vijftigjarig bestaan vieren wij graag samen met u! Op ons bedrijventerrein staat een groot aantal fabrieken. In deze fabrieken worden, met behulp van complexe processen, basischemicaliën gefabriceerd die hun oorsprong vinden in aardolie. De producten en werkzaamheden van Shell Moerdijk zijn voor velen behoorlijk abstract, terwijl deze de basis leveren voor veel producten die we dagelijks gebruiken. We laten u op onze open dag daarmee kennis maken zodat het tastbaar wordt wat Shell doet en produceert: ‘de 24 uur van Shell’!

Activiteit

Wij toveren ons terrein op 6 oktober om tot niets minder dan een (mini)festivalterrein waar voor jong en oud van alles te zien én te beleven is. Wek bijvoorbeeld zelf energie op met behulp van een zonnepaneel; verf mee aan een gezamenlijk megakunstwerk in een heus atelier; of ontwerp je eigen sportschoen en maak kans dat jouw ontwerp ook echt wordt gefabriceerd; maak in het lab je eigen nagellak of haargel; blaas een metersgrote zeepbel; blus een brandje; fiets en maak je eigen smoothie. Er is nog veel meer (zoals een rondrit langs ons nieuwe zonnepark met maar liefst 75.000 zonnepanelen) maar kom dat vooral zelf ontdekken.

De rondleidingen bij Shell Moerdijk zijn volgeboekt.

Let op:

 • Minimum leeftijd: 6 jaar.
 • Voor deelname aan de rondleiding is legitimatie en bevestiging van inschrijving noodzakelijk.
 • Wanneer je je legitimatiegegevens al hebt ingevuld, is dat hier niet meer nodig.
 • Geldig legitimatie dient bij de start van de rondleiding getoond te worden.
 • De starttijd is de vertrektijd van de bus bij Ritchie Bros!

Spanset

SpanSet Nederland is gevestigd in de haven van Moerdijk. Het bedrijf is gespecialiseerd in het samenbrengen van diverse topkwaliteit hijswerktuigen van verschillende fabrikanten tot één hijssysteem voor specifieke toepassingen en hijsvraagstukken. 

Activiteit

In de trainingsruimte van ons nieuwe bedrijfspand geven wij veiligheidslezingen en op het buitenterrein worden demonstraties gehouden van het veilig hijsen van producten met scherpe randen, het vastzetten van lading en veilig werken op hoogte. Deze demonstraties zijn altijd een gegarandeerd spektakel!

Schrijf je in!

TechnoPort

TechnoPort Logistics B.V. is de one-stop-shop voor de tankwereld. Het bedrijf verzorgt opslag, overslag, reiniging, reparatie en het opwarmen van tankcontainers. Het bedrijf zet hiervoor diverse soorten apparatuur en equipment in.

Activiteit
Tijdens de Open Haven Moerdijk zet Technoport Logistics haar deuren wagenwijd open. De medewerkers laten u graag de wondere wereld van tankcontainers zien, met alles wat daarbij komt kijken. Grijp uw kans, en neem een bijzonder kijkje achter de schermen van dit interessante en vooruitstrevende bedrijf!

Schrijf je in!

Van Oord

Van Oord is een internationale waterbouwer. Onze activiteiten zijn landaanwinning, baggeren, windparken aanleggen op zee en steenstorten.

Activiteit

Beleef de Van Oord Experience!
Op zaterdag 6 oktober biedt Van Oord de mogelijkheid om persoonlijk te ervaren hoe het is om in de maritieme sector te werken. Er worden verschillende demonstraties gegeven en je kunt deelnemen aan tal van activiteiten die er op ons terrein georganiseerd worden. Zo wordt er een demonstratie van kotteren gegeven en een lasdemonstratie van zowel onderwater als bovenwater. Je kunt meevaren op een peilboot zodat je kunt zien op welke wijze er een driedimensionaal beeld wordt gemaakt van de bodem. Verder worden er verschillende activiteiten georganiseerd waaraan je zelf kunt deelnemen. Je kunt timmeren, metselen, lassen en zand verplaatsen met een minigraver. Je kunt je graafvaardigheden oefenen op een simulator en je kunt persoonlijk ondervinden hoe het is om in een duiktank als professionele duiker onderwater werkzaamheden te verrichten. 

In verband met de veiligheid is er voor een aantal activiteiten een minimale lengte of leeftijd verplicht. Wij vragen hiervoor je begrip.
De meeste activiteiten bij Van Oord zijn overdekt. Het is ook mogelijk om op eigen gelegenheid Van Oord te bezoeken.

​Schrijf je in!

Let op:

 • De starttijd is de vertrektijd van de bus bij Ritchie Bros!

Van Riel Forklifts

Van Riel Forklifts opereert onder de vlag van M.J. van Riel in Tilburg. Wij zijn trots dat wij sinds 2013 de officiële importeur van Doosan in Nederland mogen zijn, met een eigen verkoop-, verhuur-, service-, en onderdelenvoorziening. In 2015 is daar het dealerschap van Mora heftrucks aan toegevoegd. Van Riel Forklifts is een jong bedrijf met zéér ervaren medewerkers op het gebied van intern transport. Als zusteronderneming van M.J. van Riel treedt Van Riel Forklifts op als een kordate en flexibele organisatie met de klant als centraal middelpunt.

De continuïteit van de bedrijfsvoering, veiligheid en het optimaliseren van kosten staan bij ons centraal. Voor een goede dekking in Nederland werkt van Riel Forklifts met een breed netwerk van sub-dealers. Samen zijn we dan ook in staat om nog beter aan de wensen van de klanten te voldoen en kunnen wij grote projecten aannemen en realiseren.

Activiteit
Van Riel Forklifts nodigt je uit om het nieuwe bedrijfspand aan de Plaza te komen bekijken en kennis te maken met het brede productgamma van Doosan en onze vertegenwoordigers die iedere dag voor onze klanten klaar staan.

Verolme® Special Equipment B.V.

Heb je je wel eens afgevraagd hoe bedrijven als Shell, BASF en Exxon hun benzine en chemicaliën maken? En wat ze daarvoor nodig hebben? Dan moet je eens komen kijken bij Verolme Special Equipment in Moerdijk. Daar maken we de apparaten die dat soort bedrijven gebruiken voor hun processen. Je kunt dan denken aan grote warmtewisselaars en kolommen die bestand moeten zijn tegen hoge temperaturen en drukken. Daar worden speciale materialen  voor gebruikt, die dan ook weer op een speciale manier moeten worden gelast en getest. Daar hebben we bij Verolme veel ervaring in en kennis van.
Maar sinds kort werken we ook aan grote hydraulische cilinders voor de offshore industrie, samen met ons zusterbedrijf Logan Industries in Texas USA.

Ben je benieuwd naar de apparaten en het productieproces? Tijdens de Open Haven Moerdijk staan de poorten open voor informatie en een rondleiding. Laat je verrassen en verbaas je over de wondere wereld van de apparatenbouw.

​Schrijf je in!

Let op:

 • Minimum leeftijd: 10 jaar